Consciencia corporal

Tallers de Consciència Corporal

QUE fem? En aquests tallers busquem connectar amb nosaltres mateixos, augmentar la capacitat de percepció del nostre cos i de la nostra mobilitatrelaxar les tensions musculars amb les que anem connectant, recobrar mobilitat i alliberar la respiració.
Si t’adonessis que estàs apretant la mandíbula o pujant les espatlles, ho seguiries fent? En moltes ocasions generem tensions innecessàries o fem ús del nostre cos amb un excés de to muscular sense adonar-nos (enfadats, ansietat, estrés, fred, patrons del caràcter…). Això gasta molta energia, a més d’escurçar-nos contreure’ns i limitar-nos el moviment. Un excés de tensió continuat genera dolor i aquest és el llenguatge del cos que ens avisa que hi ha quelcom que no està funcionant bé.

COM ho fem? Durant els tallers et guio a través de seqüències de moviments suaus i eficients inspirats en valuosos mètodes com la MLC (Mètode d’alliberació de cuiraces), el Mètode Feldenkrais,  l’antigimnasia
· Cada sessió es viu com un espai d’atent moviment on se’t convida a dialogar amb el teu cos, que es pot expressar amb un dolor, relax, tremolor, calor, fred, amb imatges, records, emocions i un extens ventall de sensacions. Ens ajudem també de pilotes i pals per deixar anar tensions.
· Moven-te lentament i posant atenció a COM és el moviment en tú, el sistema nerviós va descobrint noves possibilitats més eficients i cómodes  i va deixant de banda els hàbits o patrons menys funcionals.
· El moviment automàtic, fet sense atenció, no aporta millores als patrons ja existens. És quan portem atenció al que sentim, a COM ens movem, que el cervell começa inmediatament a construïr milionsde noves conexions neurològiques que són l’avantsala de nous canvis, aprenentatges i transformacions. Amb moviments “no habituals” simples com creuar els dits o braços de manera diferent, activem vies neurològiques no utilitzades fins llavors.

Per a QUÈ? Una major consciència corporal i del moviment, ens permetrà ser capaços d’escoltar el cos, reduïr els dolors i molèsties, ser més eficients en el moviment, economitzar gran quantitat d’energia i guanyar en vitalitat, salut, espontaneïtat i harmonia.

Per a QUI? Per a tot aquell qui vulgui caminar cap a la salut, fer-se responsable del seu cami i descobrir com el cos està disposat a anar-se desbloquejant i aprenent noves maneres de moure’s i estar més eficients i econòmiques.

ON i QUAN ho fem?  Cada DIMARTS de 10’15h a 11’45h  a la Floresta (Curious GardenCarretera Vallvidrera a Sant Cugat)